woensdag 20 oktober 2021

Receptenboek - Receipt book

Een collega maandag voor het laatst gezien, tenminste op het werk, zij gaat eind deze maand met pensioen en houdt van koken, vooral van bakken van zoetigheden, dus maakte ik in het weekend een boekje om bakrecepten  in te bewaren. Natuurlijk stopte ik het in onze mooie doos met doorzichtig venster en maakte er nog een labeltje bij met een paar lieve woorden voor haar. Het boekje is uit een deel, dat als een soort van accordeon openvouwt en dus twee zijden heeft. Ik werkte met al onze kooksets en vond het vooral leuk dat er bij de memory and more kaartjes een leuke kaart zat met het woord Recipe erop zodat dit voor mij ook gelijk het begin was van het boekje.
Wanneer je dus het boekje opent, is het eerste wat je ziet dit kaartje met Recipe en de weegschaal ernaast zodat ze hier een mooi recept kan schrijven.
Vervolgens vouw je het verder open en zie je de twee nieuwe blaadjes met een weegschaal met een kom erop en daarnaast een soort van taart ernaast.
Hier nog even in detail
Daarna draai je verder door en verschijnen candied apples en een weegschaal met kersen of appels erop.
Hier even detail van de twee weegschalen, die je ziet als je verder bladert.
Immers als je verder draait krijg je dus een nieuwe weegschaal met een groene kom en zie je rechts dan het laatste blaadje op deze zijde van het boekje, waar ik de plumpudding cake voor heb gebruikt en waar ik ook hier weer een kaartje uit de Memories and more set heb gebruikt.
Als we nu even terug gaan naar het begin, en we draaien het boekje anders open, dan zien wij eerst weer een kaartje van de memories and more set met een peperkoeken denneboom die ik uit het DSP heb geknipt.
Draaien we dan verder open, dan komt de weegschaal weer zodat je hier ook weer een recept op kunt zetten.
Vervolgens komt er een blaadje met wat andere benodigdheden en een mooie kerstcake onder een stolpje.
En tot slot hebben wij nog twee blaadjes  met een beslagkom en een standaard met wat lekkere cupcakes. Ik hoop dat dit boekje haar inspireert tot het maken van lekkere gerechten en het is tevens een voorbereiding voor een workshop want samen met haar kleinkinderen wil zij eens aan de slag om een receptenboekje te maken.
Hier zie je nog even het doosje met bovenop dan het kaartje dat ik met de tailor made tags maakte met daarop nog wat snoepjes en mooie teksten oa ook uit Hof van eden set.
This week a colleague of mine I saw for the last time, she will retire at the end of the month, and although I will keep in contact, I will not see here at work anymore. And as she loves to cook, bake pies I made a little booklet with our cooking stampsets and the beautiful Memories and more cards which have such nice gingerbread themes now and even got the text recipe. It is a kind of accordeon folded booklet with two sides and which you can unfold. I hope it inspires here for her baking and of course it is also a preparation for a workshop together with her grandchildren to make a receipt booklet, a workshop we plan already a long time.

2 opmerkingen:

akkina van steen zei

Heel mooi gedaan

birgit zei

Super Idee. Darüber freut sie sich bestimmt sehr.
Gruß Birgit